Reklamy Adkontekst emitowane w sieci SmartContext

Sieci reklamy kontekstowej Adkontekst oraz należąca do ARBOinteractive SmartContext podpisały umowę o współpracy. Na mocy porozumienia serwisy współpracujące z siecią SmartContext zyskują możliwość emisji reklam kilku tysięcy klientów Adkontekstu. Połączony miesięczny zasięg obu sieci to 11.529.000 realnych użytkowników (real users), korzystających z witryn ponad 800 renomowanych partnerów.

Zgodnie z porozumieniem w pierwszym etapie w sieci SmartContext emitowane są reklamy śródtekstowe pochodzące z całej bazy Adkontekstu. Na witrynach współpracujących z SmartContext reklamy te będą prezentowane z zachowaniem brandingu tej sieci. Reklamodawcy Adkontekstu zachowują pełną kontrolę nad miejscem emisji swoich reklam (zarówno na poziomie kategorii, jak i poszczególnych domen).

Wspólna inicjatywa pozwoliła zwiększyć zasięg oraz potencjał odsłonowy obu sieci – reklama intertekstowa emitowana na serwisach Adkontekst i ARBOinteractive umożliwia reklamodawcom dotarcie do ponad 11,5 milionów internautów.

Przywiązujemy bardzo dużą wagę do współpracy z grupą ARBOinteractive Polska. Na rynku reklamy kontekstowej kluczowym czynnikiem wzrostu jest zaoferowanie reklamodawcom bardzo dużego zasięgu przy jednoczesnej gwarancji wysokiej jakości ruchu z sieci, a ten zapewniają jedynie renomowane domeny. Połączony potencjał Adkontekstu i SmartContextu wraz z szeroką gamą produktów reklamowych daje nam narzędzia do realizowania zarówno kampanii sprzedażowych docierających do konkretnych grup, jak i szerokich kampanii zasięgowych” - komentuje Artur Banach, Prezes Zarządu NetSprint.pl.

Rozpoczęcie współpracy z NetSprint jest doskonałą okazją na poszerzenie oferty zarówno dla naszych wydawców, jak i reklamodawców. SmartContext jako sieć specjalna działająca w ramach ARBOinteractive rozwija się bardzo dynamicznie, wciąż szukamy nowych rozwiązań. Współpraca z NetSprint pozwoli nam poszerzyć gamę oferowanych usług i produktów” - mówi Krzysztof Różycki Project Manager SmartContext.